Gezel schilder - Ter AA Werkt

Bbl niveau 3, versneld traject mogelijk

Gezel schilder

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1-2 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 20 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Mierlo, Goorsedijk 6

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 3

icon

Toelatingseisen: diploma schilder niveau 2

icon

Start: in overleg

icon

Prijs: €730,- per jaar

Als gezel schilder ben je een allround vakman die verstand heeft van ingewikkelde technieken, verfsystemen en ondergronden. Je werkt zelfstandig en lost onverwachte situaties op. Je begeleidt nieuwe collega’s en leerlingschilders en controleert hun werk. Ook geef je advies aan klanten en weet je alles over het planmatig onderhouden van gebouwen.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 20 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week volg je theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de bouw als geen ander en hebben goed contact met schilder- en bouwbedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

Voor deze opleiding werken we samen met De Schildersvakschool Mierlo. Deze zorgt voor de praktijkopdrachten en regelt leerwerkplekken bij erkende leerbedrijven.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je studie doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

  • Muren en houtwerk schilderen
  • Behang aanbrengen
  • Binnen- en buitenwerk schilderen
  • Onderhouds- en nieuwbouwschilderwerk uitvoeren
  • Overleg met de uitvoerder
  • Schilderwerk repareren
  • Leerlingschilders begeleiden
  • Veiligheidsvoorschriften (VCA)

 

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na het afronden van je opleiding kun je als gezel schilder werken bij een bedrijf in de schilders- en onderhoudssector. Je voert werkzaamheden uit voor verschillende opdrachtgevers in bijvoorbeeld de renovatie, woningbouw, verbouw en het vastgoedonderhoud. Soms werk je in de werkplaats, maar meestal ben je aan het werk op locatie. Jij zorgt ervoor dat huizen en gebouwen goed worden onderhouden en er mooi uitzien. Jij bent de allround vakman die de verschillende verfsoorten en andere materialen kent. Je weet precies hoe en wanneer je ze toepast. Je schildert en repareert zelfstandig muren, plafonds, deuren en kozijnen. Daarbij houd je de voortgang in de gaten en je begeleidt nieuwe collega’s en leerlingen. Ook geef je advies aan klanten en weet je alles over het planmatig onderhouden van gebouwen.

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 3 diploma kun je doorstromen naar de opleiding Kader- en Ondernemersopleiding, niveau 4.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Bouw & infra

Opleidingen en cursussen

Alle opleidingen

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?