Ervaringen - Ter AA Werkt

Van andere bedrijven en studenten

Reviews

Gratis of voordelig scholen?

Kijk welke subsidies beschikbaar zijn

Klik hier

Cursussen en opleidingen worden volledig afgestemd op de leerbehoeften en de uitdagingen waar jouw organisatie voor staat. Daarom pakken wij het graag samen aan.

Wil je weten hoe andere partners dit ervaren? Bekijk en lees hieronder meer over de ervaringen van anderen.

Anna Zorggroep

ROC Ter AA en Anna Zorggroep werken al zo’n vijf jaar samen.

Jeroen van de Wouw, praktijkopleider bij Anna Ouderenzorg: “Wat ik vooral fijn vind aan onze samenwerking met ROC Ter AA, is dat elke opleiding een eigen contactpersoon heeft. Daardoor zijn de lijntjes kort en kunnen we alles makkelijk op elkaar afstemmen, zelfs maatwerk”.

Sonja Mollen, student: “Ik moest mij wel laten omscholen. Best spannend, want ik ben niet meer de jongste. Maar ik vind dat je nooit te oud bent om te leren! Dus besloot ik die kans te pakken. Door mijn opleiding weet ik beter hoe ik in de praktijk kan inspelen op bepaalde situaties.”

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hieronder dan de video.

Savant Zorg

Al ruim twintig jaar werkt Savant Zorg samen met ROC Ter AA. Praktijkopleiders Els Soons en Saskia Jansen vertellen over de jarenlange samenwerking. Ook stagiaire Lonneke Nooijen komt aan het woord.

Els Soons: “Er zijn korte lijntjes en we houden elkaar goed op de hoogte. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter, maar daar is ook oog voor. Zo sluiten mensen van ROC Ter AA regelmatig aan bij een overleg. We denken met elkaar mee en dat is fijn.”

Het verhaal van Lonneke en Saskia ook horen? Bekijk de video hieronder.

Schneider Electric

Schneider Electric en ROC Ter AA werken al een hele tijd met elkaar samen. Het internationale bedrijf heeft studenten van alle mbo-niveaus rondlopen op de werkvloer.

Lex van de Westelaken, HR-adviseur bij Schneider Electric Helmond: “Op dit moment lopen er zo’n vijf tot zes ROC Ter AA-studenten rond bij Schneider Electric. De meesten studeren voor logistiek medewerker en volgen een bol- of bbl-traject.”

Zo ook Blazej Dembinski. Hij rondde een mbo 2- en 3 opleiding af bij ROC Ter AA. “Inmiddels werk ik al tweeënhalf jaar bij het bedrijf en ben ik doorgegroeid in mijn functie. Zo ben ik onlangs gepromoveerd tot assistent teamleader. Ik volgde een bbl-traject. Dit hield in dat ik vier dagen in de week werkte en op woensdagen naar school ging. Ik denk nu zelfs aan een mbo 4-opleiding: leren voor logistiek supervisor.”

In samenwerking met ROC Ter AA worden er ook nieuwe initiatieven gestart. “Vorig jaar zijn we begonnen met een interne, Engelstalige mbo 2-klas. We waren de eerste in Nederland. Deze studenten zijn onlangs allemaal afgestudeerd en dat werd gevierd”, aldus Van de Westelaken.

Blazej kijkt tevreden terug op zijn bbl-traject: “De leermomenten die ik heb gehad op het ROC Ter AA waren direct verbonden aan mijn werkzaamheden bij Schneider Electric. Zodra ik tegen een probleem aanliep, werd ik meteen geholpen door mijn docenten of teamleiders. Inmiddels kan ik volledig zelfstandig aan de slag. Ik ben trots dat ik zo ver gekomen ben.”

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?