Onze organisatie - Ter AA Werkt

Onze organisatie

Over Ter AA Werkt

Met ons kom je verder!

Ter AA Werkt is onderdeel van ROC Ter AA. Ter AA Werkt richt zich op werknemers, werkgevers en werkzoekenden die zich willen ontwikkelen. Het opleidingenaanbod en de manier van werken van Ter AA Werkt past in de gedachte van Leven Lang Ontwikkelen (LLO). 

Beste van Brabant en Limburg

Ter AA is voor het tweede jaar op rij het beste roc van regio Zuid, blijkt uit de Keuzegids mbo 2022. Daar zijn we trots op. 

Ter AA is opleider voor jongeren en volwassenen. Zij geven zelf hun toekomst en ambities vorm, enthousiast begeleid door onze medewerkers. Voor, tijdens en na de opleiding werken wij structureel samen met andere scholen, bedrijven en instellingen. Dat is cruciaal om onze studenten en cursisten succesvol te laten zijn in vakmanschap en werk, in deelname aan onze internationaal georiënteerde samenleving en in een leven lang ontwikkelen. Ter AA onderscheidt zich door de persoonlijke manier van werken en de gerichtheid op sfeer en kwaliteit.

Waar we voor staan

Als regionaal opleidingencentrum hebben we een wettelijke taak die zich moeilijk in een paar woorden laat samenvatten. Het maakt ons een opleider met vele gezichten; een plek waar mensen hun talenten optimaal kunnen benutten. Ter AA heeft zich ontwikkeld tot een roc dat bekend staat om de persoonlijke aanpak en aandacht. Tot een samenwerkingspartner die op steeds meer waardering mag rekenen. We hebben daarmee goede mogelijkheden om onze bijzondere positie te verzilveren. Ook als we wind tegen krijgen. Ons kwaliteitsplan is erop gericht om dat wat we al goed doen, nog beter te doen. De essentie van onze missie blijft dan ook recht overeind: samen en op een persoonlijke manier de toekomst vormgeven van jongeren
en volwassenen.

Waar we voor gaan

Koers houden is scherpe keuzes maken. We laten ons zo min mogelijk afleiden door al die zaken die samenhangen met de complexiteit van een mbo-instelling. Daarom blijven we dicht bij wie we zijn:

  • We zijn opleider voor iedereen die vooruit wil komen in studie, loopbaan en burgerschap.
  • We gaan voor gelijke kansen; we zijn er voor kwetsbare jongeren én we steunen studenten die hun studie extra inhoud willen geven.
  • De samenleving wil wendbare vakmensen. Naast actuele branchespecifieke kennis en vaardigheden bieden wij studenten een brede kijk op werk, de eigen ontwikkeling en de wereld om hen heen.
  • We bieden de best passende begeleiding.
  • We bieden maatwerk.
  • We bieden een uitgebreide oriëntatieperiode voor studenten die hun studiekeuze nog even willen of moeten uitstellen.
  • We bieden bestaande en nieuwe commerciële relaties binnen de regio opleidingen of modules aan die we al hebben of die we op basis van onze infrastructuur direct kunnen ontwikkelen.

Wat we beloven

We laten aan de hand van beloftes zien waar je bij ons op mag rekenen. En beloftes moet je nakomen, daardoor zijn en blijven we onmisbaar voor de regio Helmond-De Peel.

#1  We kennen elkaar

We zorgen dat we elkaar echt kennen. We komen er samen achter waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Door goed te luisteren kunnen we je goed begeleiden en maatwerk bieden.

# 2  Met ons kom je verder

We brengen de praktijk naar binnen. Zo leer je meer. Samen met organisaties in de regio bekijken we wat jij nodig hebt om succesvol te zijn en te blijven. Vakmanschap telt!

#3  Je weet bij ons waar je aan toe bent

We houden van duidelijkheid. Daarom maken we goede afspraken met jou, met bedrijven en met de andere organisaties waarmee we samenwerken.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?