Algemene informatie onderwijs & kinderopvang - Ter AA Werkt

Kinderen voorbereiden op hun toekomst

Over Onderwijs & kinderopvang

Gratis of voordelig deze opleiding of cursus volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier

Het vermogen van kinderen om te leren is heel groot. Ben jij geduldig en vind je het leuk om kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling? En ga je graag het gesprek aan met trotse of bezorgde ouders? Dan past werken in het onderwijs of in de kinderopvang helemaal bij jou!

Jij zorgt voor een veilige omgeving

Signaleren, assisteren en bespreken

Zowel binnen het onderwijs als in de kinderopvang zorg jij voor een veilige omgeving. Je signaleert, assisteert en houdt de ontwikkeling van kinderen in de gaten. Waar nodig bespreek je die met ouders, collega’s of met leerkrachten.

Onderwijs

De kinderen waarmee je werkt verschillen in leeftijd. In het onderwijs ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Kinderopvang

De kinderen waarmee je werkt verschillen in leeftijd. In de kinderopvang zorg je voor kleinere kinderen van baby’s tot peuters.

Pedagogisch werk

Werk in het onderwijs en in de kinderopvang valt onder pedagogisch werk. Als medewerker van de kinderopvang heb je meer kans op een baan dan als onderwijsassistent. Veel onderwijsassistenten kiezen daarom voor een vervolgopleiding aan de PABO.

Hoe werkt het?

Ontwikkelen zoals jij wilt

Je loopbaan blijft in ontwikkeling. Net als jij. Wij begrijpen dat je flexibel wilt bewegen op de arbeidsmarkt. Bij ons kun je doorontwikkelen. Op een manier die bij jou past. De cursus of opleiding die je wilt volgen wordt volledig afgestemd op jouw leerbehoefte. Van één dagdeel tot meerdere jaren. Bij ons gaat werken en leren hand in hand: je leert in de praktijk. Of je nu je vakkennis wilt vergroten of verbreden, je verder wilt specialiseren of jezelf volledig wilt omscholen.

Bijscholen of omscholen

Wil je je verder specialiseren of juist verbreden in je vakgebied? Of volledig omscholen? Dan hoef je niet altijd op nul te beginnen. Jouw ervaring en eerdere opleidingen tellen mee. Tijdens een intake wordt bekeken waar je staat en of het mogelijk is om vrijstelling te krijgen op bepaalde onderdelen. Het kan dus zijn dat je in kortere tijd je opleiding kunt doorlopen. We houden hierbij rekening met de geldende wet- en regelgeving rond examens.

Persoonlijke aandacht

We staan bekend om onze persoonlijke manier van werken. Of je nu een opleiding volgt of een cursus: je kunt rekenen op goede begeleiding en aandacht. Onze docenten kennen de sector en de actuele ontwikkelingen, de dynamiek in de regio en uiteraard het vakonderwijs. We kijken naar wat jij nodig hebt om je scholing succesvol te doorlopen.

Diploma, certificaat of getuigschrift

Afhankelijk van de inhoud van je opleiding, ontvang je na afloop van de opleiding een praktijkverklaring, getuigschrift, erkend mbo-certificaat of een volwaardig mbo-diploma.

icon

Contact

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Of weten welk traject het beste past bij jou?

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?