Informatie over Talen - Ter AA Werkt

Moeiteloos communiceren in een andere taal

Over talen

Gratis of voordelig deze opleiding of cursus volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier

Wil jij je talenkennis uitbreiden? Of je nu uit persoonlijke interesse een taal wilt leren of je beter verstaanbaar wilt maken in je werk, bij ons volg je een cursus aansluitend op jouw niveau. Wij bieden zowel basis- als vervolgcursussen Duits, Engels of Spaans en zakelijke taalcursussen Duits en Engels.

Jij maakt een taal je eigen

Basiscursus: communiceren heeft de focus
In onze cursussen leer je de taal door te communiceren. Je leert te spreken door te oefenen met je medestudenten. Geen eindeloze lessen over grammatica, wel leer je de basis waar het ondersteunend is. Je leert:

  • een telefoongesprek te voeren
  • een e-mail op te stellen
  • een brief of ansichtkaart te schrijven

Zakelijk Duits of Engels

Praat of schrijf je voor je werk in het Engels of Duits? Beheers je de basis, maar wil je dit graag verbeteren? Wij bieden cursussen waarin jij succesvol leert te communiceren in een zakelijke omgeving. Je verbetert je zakelijk Engels of Duits snel. Je leert met meer zelfvertrouwen telefoongesprekken voeren, je kunt jezelf en het bedrijf waar je voor werkt voorstellen en bezoek ontvangen. Ook leer je gericht brieven en e-mails te schrijven.

Certificaat of bewijs van deelname

De basiscursussen worden gecertificeerd met een MBO certificaat. Na afronding van zakelijk Duits en Engels ontvang je een bewijs van deelname. In de toekomst kun je vervolgcursussen volgen voor Duits (gecertificeerd), Spaans (gecertificeerd) en Engels (bewijs van deelname).

Aantal bijeenkomsten

Alle cursussen, zowel de basis- als vervolgcursussen en zakelijk Duits en Engels, bestaan uit 20 bijeenkomsten.

Op maat gemaakt

Willen jouw werknemers zich beter verstaanbaar maken op de werkvloer? Wij bieden taalcursussen op maat en kijken samen met de organisatie wat de behoeftes en wensen zijn.

Of je nu in het onderwijs, logistiek of in sales werkt. Wij passen onze cursussen aan op de situatie van de werknemer. Als docent meer vertrouwen bij een Engels oudergesprek? Of heeft jouw werknemer Duitse relaties waar hij/zij beter mee wil communiceren? Wij helpen daarbij.

Meer weten over maatwerktrajecten? Lees hier meer.

Hoe werkt het?

Ontwikkelen zoals jij wilt

Je loopbaan blijft in ontwikkeling. Net als jij. Wij begrijpen dat je flexibel wilt bewegen op de arbeidsmarkt. Bij ons kun je doorontwikkelen. Op een manier die bij jou past. De cursus of opleiding die je wilt volgen wordt volledig afgestemd op jouw leerbehoefte. Van één dagdeel tot meerdere jaren. Bij ons gaat werken en leren hand in hand: je leert in de praktijk. Of je nu je vakkennis wilt vergroten of verbreden, je verder wilt specialiseren of jezelf volledig wilt omscholen.

Bijscholen of omscholen

Wil je je verder specialiseren of juist verbreden in je vakgebied? Of volledig omscholen? Dan hoef je niet altijd op nul te beginnen. Jouw ervaring en eerdere opleidingen tellen mee. Tijdens een intake wordt bekeken waar je staat en of het mogelijk is om vrijstelling te krijgen op bepaalde onderdelen. Het kan dus zijn dat je in kortere tijd je opleiding kunt doorlopen. We houden hierbij rekening met de geldende wet- en regelgeving rond examens.

Persoonlijke aandacht

We staan bekend om onze persoonlijke manier van werken. Of je nu een opleiding volgt of een cursus: je kunt rekenen op goede begeleiding en aandacht. Onze docenten kennen de sector en de actuele ontwikkelingen, de dynamiek in de regio en uiteraard het vakonderwijs. We kijken naar wat jij nodig hebt om je scholing succesvol te doorlopen.

Diploma, certificaat of bewijs van deelname

Afhankelijk van de inhoud van je opleiding, ontvang je na afloop van de opleiding een praktijkverklaring, bewijs van deelname, erkend mbo-certificaat of een volwaardig mbo-diploma.

icon

Contact

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Of weten welke cursus het beste past bij jou?

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?