Informatie over ICT opleidingen en cursussen | Ter AA Werkt

De (online) wereld met elkaar connecten

Over ICT

Gratis of voordelig deze opleiding of cursus volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier

Als ICT’er zorg je ervoor dat computers, tablets en mobieltjes doen wat ze moeten doen én blijven werken. Achter de schermen bedenk, ontwikkel, programmeer en test je software en applicaties. Jij verbindt als het ware de wereld met elkaar. Binnen de IT sector maken we onderscheid tussen ontwikkelaars en beheerders. Benieuwd wat past bij jou?

Jij ontwikkelt en beheert

Software development – Applicatie ontwikkeling

Applicaties zijn er in verschillende vormen en maten: van computer programma’s, websites, databases tot games. Maar ook software programma’s voor industriële apparaten, zoals in consumentenelektronica en auto’s (embedded systems). Als ontwikkelaar weet jij deze applicaties en software te bedenken, vorm te geven, programmeren, ontwikkelen en te testen.

ICT Support

Applicaties op zichzelf werken niet. Die moet je installeren en regelmatig worden geüpdate. Je hebt netwerken nodig, maar ook goede kabels. En patronen voor printers. Soms moeten computers vervangen worden. Allemaal werk voor een ICT (support) medewerker.

Systems and devices – ICT- en mediabeheer

Als ICT beheerder zorg je voor voldoende netwerkcapaciteit, betrouwbare dataverbindingen en beveiliging hiervan. Je hebt veel contact met leveranciers van hard- en software. Of je werkt bij een internetprovider of hostingbedrijf.

Hoe werkt het?

Ontwikkelen zoals jij wilt

Je loopbaan blijft in ontwikkeling. Net als jij. Wij begrijpen dat je flexibel wilt bewegen op de arbeidsmarkt. Bij ons kun je doorontwikkelen. Op een manier die bij jou past. De cursus of opleiding die je wilt volgen wordt volledig afgestemd op jouw leerbehoefte. Van één dagdeel tot meerdere jaren. Bij ons gaat werken en leren hand in hand: je leert in de praktijk. Of je nu je vakkennis wilt vergroten of verbreden, je verder wilt specialiseren of jezelf volledig wilt omscholen.

Bijscholen of omscholen

Wil je je verder specialiseren? Of juist verbreden in je vakgebied? Of volledig omscholen? Dan hoef je niet altijd opnieuw te beginnen. Jouw ervaring en eerdere opleidingen en cursussen tellen mee. Tijdens een intake bekijken we waar je staat en of het mogelijk is om vrijstelling te krijgen op bepaalde onderdelen. Mogelijk kun je in kortere tijd je opleiding of cursus doorlopen. We houden hierbij rekening met de geldende wet- en regelgeving rond examens.

Persoonlijke aandacht

We staan bekend om onze persoonlijke manier van werken. Of je nu een opleiding volgt of een cursus: je kunt rekenen op goede begeleiding en aandacht. Onze docenten kennen de sector en de actuele ontwikkelingen, de dynamiek in de regio en uiteraard het vakonderwijs. We kijken naar wat jij nodig hebt om je scholing succesvol te doorlopen.

Diploma, certificaat of bewijs van deelname

Afhankelijk van de inhoud van je opleiding of cursus, ontvang je na afloop een:

  • Praktijkverklaring of;
  • Bewijs van deelname of;
  • Erkend mbo-certificaat of;
  • MBO-diploma
icon

Contact

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Of weten welk traject het beste past bij jou?

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?