Algemene informatie logistiek - Ter AA Werkt

De weg van magazijn tot consument

Over logistiek

Gratis of voordelig deze opleiding of cursus volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier

Logistiek is alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van een goederenstroom: van grondstoffen tot afleveren bij de klant. Alle stappen worden bijgehouden en vastgelegd in een systeem. Dit hele proces staat ook wel bekend als ‘supply chain’.

 

Jij verplaatst, verzamelt en legt vast

Aanvoer

De producten, grondstoffen of onderdelen die nodig zijn voor productie, worden vanuit de leverancier geleverd.

Interne goederenstroom: laden, lossen en verplaatsen

Als logistiek medewerker assisteer je bij het lossen en je legt binnengekomen goederen op de juiste plaats. Je verzamelt orders, maakt producten en goederen verzendklaar en helpt bij laden voor transport. Je zorgt ervoor dat alles goed wordt bijgehouden en controleert direct bij binnenkomst of er niets beschadigd is. Je legt dit vast in het systeem.

Voorraadbeheer

Magazijn- en voorraadbeheer zijn ook een onderdeel van logistiek. De uitdaging is om kosten zo laag mogelijk te houden terwijl er voldoende voorraad is.

Distributie

Distributie is de laatste stap in de logistieke keten: de weg die het eindproduct van magazijn tot consument aflegt. Het verzamelen van orders en het klaarmaken van de verzending hoort hierbij.

Transport

Transport verbindt alle bovengenoemde stappen met elkaar. Goederen worden bij de aanvoer, productie, opslag en distributie verplaatst van de ene naar de andere locatie.

Informatiebeheer

Logistiek valt of staat met een goede organisatie en gestructureerd systeem. Om alle logistieke processen goed te beheren is het belangrijk dat informatie op de juiste manier wordt verwerkt. Dat je weet waar, wanneer en hoe goederen worden geleverd.

Hoe werkt het?

Ontwikkelen zoals jij wilt

Je loopbaan blijft in ontwikkeling. Net als jij. Wij begrijpen dat je flexibel wilt bewegen op de arbeidsmarkt. Bij ons kun je doorontwikkelen. Op een manier die bij jou past. De cursus of opleiding die je wilt volgen wordt volledig afgestemd op jouw leerbehoefte. Van één dagdeel tot meerdere jaren. Bij ons gaat werken en leren hand in hand: je leert in de praktijk. Of je nu je vakkennis wilt vergroten of verbreden, je verder wilt specialiseren of jezelf volledig wilt omscholen.

Bijscholen of omscholen

Wil je je verder specialiseren of juist verbreden in je vakgebied? Of volledig omscholen? Dan hoef je niet altijd op nul te beginnen. Jouw ervaring en eerdere opleidingen tellen mee. Tijdens een intake wordt bekeken waar je staat en of het mogelijk is om vrijstelling te krijgen op bepaalde onderdelen. Het kan dus zijn dat je in kortere tijd je opleiding kunt doorlopen. We houden hierbij rekening met de geldende wet- en regelgeving rond examens.

Persoonlijke aandacht

We staan bekend om onze persoonlijke manier van werken. Of je nu een opleiding volgt of een cursus: je kunt rekenen op goede begeleiding en aandacht. Onze docenten kennen de sector en de actuele ontwikkelingen, de dynamiek in de regio en uiteraard het vakonderwijs. We kijken naar wat jij nodig hebt om je scholing succesvol te doorlopen.

Diploma, certificaat of bewijs van deelname

Afhankelijk van de inhoud van je opleiding, ontvang je na afloop van de opleiding een praktijkverklaring, bewijs van deelname, erkend mbo-certificaat of een volwaardig mbo-diploma.

icon

Contact

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Of weten welk traject het beste past bij jou?

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?