Algemene informatie over Techniek & technologie - Ter AA Werkt

Wat je bedenkt en maakt is nuttig

Over techniek & technologie

Gratis of voordelig deze opleiding of cursus volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier

Werk je in de technische sector, dan houd je je bezig met elektrotechnische installaties, machines, engineering, mechatronica en onderhoud. Je kunt verspaner of constructiewerker worden, maar ook installatiemonteur of monteur van elektrotechnische installaties. Je hebt echt eer van je werk. Alles wat je bedenkt en maakt is nuttig.

Jij zorgt dat het werkt

Elektrotechniek

Jouw kennis en kunde zorgen ervoor dat een apparaat werkt. Of niet. Lijkt makkelijk, maar er zit een hele wereld achter.

Engineering en mechatronica

In mechatronica komt veel techniek samen: werktuigbouw, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en besturingstechniek. Je bedenkt, ontwikkelt, bouwt en onderhoudt machines en robots.

Installatietechniek

Je werkt met water, gas en sanitair, plaatst verwarmings- en koelsystemen en voert onderhoud uit. Het vervangen van deze systemen krijgt een grotere rol: komende jaren verdwijnen gasinstallaties, zowel thuis als bij bedrijven.

Metaaltechniek

In de metaalsector maak je metalen onderdelen of constructiewerk. Je hebt altijd te maken met machines. Met de juiste opleiding kun je ook aan de slag met de modernste CNC-apparatuur.

Procestechniek

Machines in onder meer de voedingsmiddelenindustrie worden bediend door een procesoperator. Deze is verantwoordelijk voor het productieproces, bewaakt kwaliteit en zorgt dat machines werken.

Hoe werkt het?

Ontwikkelen zoals jij wilt

Je loopbaan blijft in ontwikkeling. Net als jij. Wij begrijpen dat je flexibel wilt bewegen op de arbeidsmarkt. Bij ons kun je doorontwikkelen. Op een manier die bij jou past. De cursus of opleiding die je wilt volgen wordt volledig afgestemd op jouw leerbehoefte. Van één dagdeel tot meerdere jaren. Bij ons gaat werken en leren hand in hand: je leert in de praktijk. Of je nu je vakkennis wilt vergroten of verbreden, je verder wilt specialiseren of jezelf volledig wilt omscholen.

Bijscholen of omscholen

Wil je je verder specialiseren of juist verbreden in je vakgebied? Of volledig omscholen? Dan hoef je niet altijd op nul te beginnen. Jouw ervaring en eerdere opleidingen tellen mee. Tijdens een intake wordt bekeken waar je staat en of het mogelijk is om vrijstelling te krijgen op bepaalde onderdelen. Het kan dus zijn dat je in kortere tijd je opleiding kunt doorlopen. We houden hierbij rekening met de geldende wet- en regelgeving rond examens.

Persoonlijke aandacht

We staan bekend om onze persoonlijke manier van werken. Of je nu een opleiding volgt of een cursus: je kunt rekenen op goede begeleiding en aandacht. Onze docenten kennen de sector en de actuele ontwikkelingen, de dynamiek in de regio en uiteraard het vakonderwijs. We kijken naar wat jij nodig hebt om je scholing succesvol te doorlopen.

Diploma, certificaat of bewijs van deelname

Afhankelijk van de inhoud van je opleiding, ontvang je na afloop van de opleiding een praktijkverklaring, bewijs van deelname, erkend mbo-certificaat of een volwaardig mbo-diploma.

icon

Contact

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Of weten welk traject het beste past bij jou?

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?