Logistiek Archives - Ter AA Werkt

Logistiek medewerker Engelstalig

Logistic employee

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 22 weken

icon

Werk: minimaal 20 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 ochtend per week

icon

Locatie: Helmond, Keizerin Marialaan 2

icon

Toelatingseisen: vooropleiding niet noodzakelijk

icon

Start: november 2023

icon

Prijs: €1.252*

De logistic employee is de spil van het magazijn. In dit vak houd je overzicht, weet je waar alles ligt, plaats je binnengekomen goederen op de juiste plek en verzamel je bestelde goederen voor transport. Dit doe je soepel, snel, foutloos en veilig. Je zorgt dat alles goed wordt bijgehouden en vastgelegd in een systeem. Deze cursus is speciaal bedoeld voor Engelstalige medewerkers.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 20 uur bij een erkend leerbedrijf. De cursus wordt in het Engels gegeven. Ook veel gebruikte vaktermen komen aan bod. Je volgt één ochtend per week theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de sector als geen ander en hebben goed contact met bedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. We begeleiden je bij de theorie.

 

Zo leiden wij op

Tijdens dit traject krijg je begeleiding van twee studieloopbaanbegeleiders. Zij zijn jouw vaste aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en je coachen waar nodig. Op school koppelen we de theorie aan de praktijk waar je in werkt, waardoor je het direct kunt toepassen.

 

Onderwerpen

  • Goederen ontvangen en opslaan
  • Binnengekomen goederen en producten controleren
  • Magazijnbeheer
  • Goederen en producten invoeren in het systeem
  • Orders verzamelen voor verzending
  • Voorbereiding verzending
  • Goederen en producten verzenden en laden

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na deze cursus ben je theoretisch beter onderlegd voor het werken in de logistiek. Met je behaalde praktijkexamens kun je aantonen dat je bekwaam bent in de praktijk.
Je kunt als logistiek medewerker aan het werk bij een distributiecentrum, productiebedrijf, groothandel, magazijn of transportbedrijf.

Je plaatst de binnengekomen goederen en/of verzamelt de bestelde goederen voor transport. Je sorteert, stickert en pakt om waar nodig. Je verzamelt orders en maakt producten en goederen verzendklaar. Bij het verplaatsen van goederen en producten moet je goed weten wat je verplaatst en hoe je daarmee omgaat. De ene keer werk je met onschuldige goederen zoals speelgoed, de andere keer met gevaarlijke stoffen of verse producten.
Je werkt zelfstandig in een team en wordt aangestuurd door een leidinggevende.

Logistiek

Opleidingen en cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?