Allround medewerker productietechniek verspanen - Ter AA Werkt

Bbl niveau 3, versneld traject mogelijk

Allround medewerker productietechniek verspanen

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 2 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 20 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 2 dagen per week

icon

Locatie: Deurne, Indumastraat 13

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 3

icon

Toelatingseisen: diploma voortgezet onderwijs of passend mbo-diploma niveau 2

icon

Start: augustus 2024

icon

Prijs: €730,- per jaar + leermiddelen

Als allround precisieverspaner ben je een vakman die met alle (volautomatische) draaibanken en freesmachines werkt. Je maakt kleine series en soms ook ‘enkelstuks’, waarbij CNC-verspaning meerwaarde biedt. Aan je werk worden hoge eisen gesteld qua maatvoering en nauwkeurigheid. Je werkt vaak zelfstandig en overlegt de werkopdrachten met je direct leidinggevende.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 20 uur bij een erkend leerbedrijf. Twee dagen per week ben je op het Techniekcentrum|Brainport voor theorielessen en doe je je praktijkopdrachten aan de meest geavanceerde machines in het vak. Onze docenten, instructeurs en praktijkopleiders kennen de sector als geen ander en hebben goed contact met bedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

Na deze opleiding heb je veel baankansen in de regio Zuidoost-Brabant.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je studie doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

  • Materiaal bewerken, meten en controleren
  • Machines instellen
  • Onderhoud machines en apparaten
  • Draaien
  • Frezen
  • Boren
  • Meten
  • CNC-verspanen
  • CNC-programma’s schrijven en CNC-machines afstellen
  • CNC-programma’s testen en bewerkingen uitvoeren

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na het volgen van deze opleiding kun je aan het werk als allround precisieverspaner.  Je maakt producten met computergestuurde bewerkingsmachines. Met deze CNC-machines kun je verspanende technieken uitvoeren, zoals draaien, boren en frezen. Je maakt deze machines productieklaar en schrijft en test CNC-programma’s voor het bewerken van materiaal. Je werkt met materialen als staal, gietijzer, aluminium en kunststof. Op basis van een werktekening programmeert de machine. Daarna span je het werkstuk op en doet de machine de rest. Na het verspanen meet en controleer je of het product aan de eisen op de tekening voldoet. Je kunt aan het werk in de fijnmechanische techniek bij een bedrijf in de staal-, aluminium-, kunststof-, auto-, vliegtuig- of computerindustrie. Ook kun je werken bij een elektrotechnisch bedrijf of in een onderhoudswerkplaats. Je werkt op de afdeling machinaal verspanen.

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 3-diploma kun je doorgroeien naar instrumentmaker, werkvoorbereider of fijnmechanisch verspaner. Ook kun je je door werkervaring ontwikkelen tot meewerkend leidinggevende of specialist op het gebied van de fijnmechanische techniek.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Techniek & Technologie

Opleidingen en cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?