Allround meubelmaker / (scheeps) interieur­bouwer - Ter AA Werkt

Bbl niveau 3, versneld traject mogelijk

Allround meubelmaker / (scheeps)interieur­bouwer

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1-2 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 20 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Mierlo, Goorsedijk 6

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 3

icon

Toelatingseisen: diploma meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer niveau 2

icon

Start: in overleg

icon

Prijs: €730,- per jaar

Als allround meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer maak je grote objecten van hout en ander materiaal. Je kent alle houtsoorten en weet wat geschikt is voor de opdracht. In het ontwerp houd je zowel rekening met de wensen van de klant als met de ruimte waar je het object voor maakt. Je maakt alles precies op maat, erg nauwkeurig. Ook begeleid je collega’s en leerlingen.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 20 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week volg je theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de bouw als geen ander en hebben goed contact met de meubelindustrie en interieurbouwers in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je studie doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

 • Zagen, schaven, schuren, lijmen en schroeven
 • Machinaal hout bewerken
 • Meubels maken van hout en plaatmateriaal
 • Meubels in elkaar zetten
 • Meubels plaatsen op locaties
 • Tekeningen lezen
 • Passtukken maken
 • Verschillende soorten hout onderscheiden
 • Verschillende zagen en zaagtechnieken
 • Leidinggeven
 • Veiligheidsvoorschriften (VCA)

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na het afronden van je opleiding kun je aan het werk als allround meubelmaker/ interieurbouwer in de meubelindustrie, interieurbouw, standbouw, decorbouw, scheepsbouw, jachtbouw, keukenbouw of antiekrestauratie. Ook kun je je eigen bedrijf starten als zelfstandig meubelmaker. Afhankelijk van de opdracht werk je zelfstandig of in een team. In de meubelindustrie maak je vaak series van een product. Je werkt bijvoorbeeld aan bedden, banken, kasten, stoelen en tafels. In de interieurbouw werk je een ontwerp uit en maak je van plaatmateriaal of hout een onderdeel op maat. Dit doe je in de werkplaats of op locatie. Zoals winkels, restaurants, hotels, cafés, kantoren. Je bouwt complete badkamers, keukens of winkel- en kantoorinrichtingen. Je maakt alles precies op maat. In de scheepsinterieurbouw werk je heel precies. Het afwerkingsniveau is heel hoog. Ook zorg je als allround meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer voor de begeleiding van collega’s en leerlingen.

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 3-diploma kun je doorstromen naar de opleiding Werkvoorbereider meubelindustrie, niveau 4. In een jaar tijd leer je werktekeningen en materiaalstaten maken en op locatie inmeten.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Bouw & infra

Opleidingen en cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?