Allround tegelzetter - Ter AA Werkt

Bbl niveau 3, versneld traject mogelijk

Allround tegelzetter

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1-2 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 32 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Mierlo, Goorsedijk 6

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 3

icon

Toelatingseisen: diploma tegelzetten niveau 2

icon

Start: in overleg

icon

Prijs: €730,- per jaar

Als allround tegelzetter voer jij de complexere tegelklussen uit. Je brengt natuurstenen, keramische en glazen tegels aan op wanden en vloeren in strakke lijnen of decoratieve patronen. Denk aan een trap of een zwembad. Jij maakt het verschil met jouw professionele tegelwerk. Als jij klaar bent met je werk, ziet de ruimte er heel anders en mooi uit. Je werkt aan nieuwbouwprojecten, snel en precies. Maar je bent ook in te zetten bij renovatie- en restauratieprojecten.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 32 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week volg je theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de bouw als geen ander en hebben goed contact met bouwbedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

Voor deze opleiding werken we samen met Bouw Infra Mensen Mierlo (BIMM). De mensen van BIMM zorgen voor de praktijkopdrachten en regelen leerwerkplekken bij bedrijven in de bouw.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je studie doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

  • Bouwtekeningen lezen
  • Uitvlakken van vloeren
  • Juiste combinatie van tegels en lijm kiezen
  • Zand en cement tot specie mengen
  • Tegelwerk repareren
  • Tegels op maat maken
  • Plakken, zetten, snijden en inwassen van tegels
  • Wand- en vloertegels lijmen en zetten
  • Overleg met de uitvoerder
  • Veiligheidsvoorschriften (VCA)

 

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na het afronden van deze opleiding kun je aan het werk als allround tegelzetter bij een aannemer, sanitairspecialist of bij een tegelzettersbedrijf. Je kunt ook je eigen bedrijf beginnen als zelfstandig tegelzetter. Je bent een veelgevraagd specialist in de bouw. Je werkt aan nieuwbouwprojecten, maar je bent ook in te zetten bij renovatie en restauratie. Je brengt natuurstenen, keramische en glazen tegels aan op wanden en vloeren in strakke lijnen of decoratieve vormen. Het aanbrengen doe je met lijm of met specie. Jouw werk voer je uit op verschillende locaties, van woonhuis tot oud gebouw, nieuwbouw tot zwembad. Soms wordt je gevraagd specialistisch tegelwerk uit te voeren, zoals het betegelen van complexe vormen of rondingen. Werk je voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in restauratie? Dan pas je oude technieken toe. Je werkt op basis van tekeningen. Bij tegelwerk in bestaande huizen heb je meestal ook contact met de opdrachtgevers. Als allround tegelzetter verdeel je de taken onder je collega’s en controleer je op kwaliteit.

→ Wil je je verder specialiseren? Voor allround tegelzetter bestaat geen specifieke niveau 4-opleiding. Met je niveau 3-diploma kun je wel doorstromen naar een andere (bouw)opleiding op niveau 4.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Bouw & infra

Opleidingen en cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?