Allround timmerman - Ter AA Werkt

Bbl niveau 3, versneld traject mogelijk

Allround timmerman

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1-2 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 32 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Mierlo, Goorsedijk 6

icon

Opleidingsvorm: mbo, niveau 3

icon

Toelatingseisen: Timmerman niveau 2

icon

Start: in overleg

icon

Prijs: €730,- per jaar

Heb je goed ruimtelijk en technisch inzicht en geef je graag leiding aan anderen? Als allround timmerman werk je in de bouw bijvoorbeeld bij een gespecialiseerd timmerbedrijf of bouwbedrijf. Je organiseert zelf je timmerwerk en voert het uit, maar je werkt ook in teamverband. Vooraf lees je de bouwtekening en bespreekt de opdracht met collega’s. Jij zet je collega’s aan het werk, controleert werk en waarborgt de veiligheid. Ook leer je je collega’s hoe je milieuvriendelijk werkt.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 32 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week volg je theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de bouw als geen ander en hebben goed contact met bouwbedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

Voor deze opleiding werken we samen met Bouw Infra Mensen Mierlo (BIMM). BIMM zorgt voor de praktijkopdrachten en regelt leerwerkplekken bij erkende leerbedrijven in de bouw.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je studie doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

 • Bouwtekeningen lezen
 • Bestekken beoordelen
 • Meten, zagen, timmeren en schroeven
 • Kozijnen stellen
 • Vloeren leggen
 • Tijdelijke ondersteuningsconstructies en steigers bouwen
 • Hoofdmaatvoering
 • Betonbekistingen
 • Complex dakwerk
 • Werkorganisatie en werk verdelen onder collega’s
 • Veiligheidsvoorschriften (VCA)

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na deze opleiding ben je overal inzetbaar. Je kunt aan de slag in de bouw, bijvoorbeeld bij een aannemer, bouwbedrijf of bij een gespecialiseerd timmerbedrijf. Maar je kunt ook je eigen timmerbedrijf starten. Je werkt aan verbouwingen, renovaties en nieuwbouwprojecten. Je timmert daken, dakconstructies, bekistingen, vloeren, muren, plafonds en trappen. Ook maak en monteer je ramen en deuren. Je werkt in teamverband of voert zelfstandig werk uit.
Voordat je aan een opdracht begint, lees je de bouwtekening en bespreek je deze met collega’s. Jij geeft leiding en vertelt je collega’s wat ze gaan doen. Ook controleer je hun werk, houdt de voortgang in de gaten en waarborgt de veiligheid. Je levert vakwerk dat er mooi uitziet en duurzaam is.

→ Wil je je verder specialiseren? Voor timmerman bestaat geen specifieke niveau 4 opleiding. Met je niveau 3-diploma kun je wel doorstromen naar een andere (bouw)opleiding op niveau 4.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Bouw & infra

Opleidingen en cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?