Assistent dienstverlening - Ter AA Werkt

Bbl niveau 1

Assistent dienstverlening

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1 jaar

icon

Werk: minimaal 20 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Helmond, Gasthuisstraat 79

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 1

icon

Toelatingseisen: geen vooropleiding nodig

icon

Start: augustus 2024

icon

Prijs: €301,- per jaar

Ben jij behulpzaam, vriendelijk en geduldig? Als assistent dienstverlening bied je ondersteuning aan mensen die bijvoorbeeld ziek zijn of een handicap hebben. Denk aan hulp in het huishouden, boodschappen doen, koken en afwassen of de verzorging van kinderen en huisdieren. Soms maak je een gezellig praatje. Ook doe je licht verzorgend werk en help je mee bij het organiseren en begeleiden van activiteiten.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 20 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week volg je theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de sector als geen ander en hebben goed contact met bedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je opleiding doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd, tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

  • Werkvoorbereiding
  • Collega’s assisteren
  • Verzorging en dienstverlening
  • Opruimen en schoonmaken
  • Voeding en voedselbereiding
  • Activiteiten organiseren en begeleiden
  • Omgang met gasten en cliënten

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na deze opleiding kun je aan het werk als assistent in een gemeentehuis, ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingstehuis, zwembad en sportvereniging, kinderopvang of het onderwijs, bij kapperszaken, hotel, horeca of bij een schoonmaakbedrijf. Je begeleidt mensen die ziek zijn, ouderen of mensen met een handicap met allerlei dagelijkse, huishoudelijke taken. Zo help je met boodschappen doen, met koken en afwassen of met het verzorgen van kinderen of huisdieren. En soms maak je een gezellig praatje. Je voert licht verzorgend werk uit, onder deskundige begeleiding van verpleegkundigen of andere hulpverleners. Ook help je mee bij het organiseren en begeleiden van activiteiten. Het schoonmaken en gereedmaken van ruimtes hoort hier ook bij.

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 1-diploma kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Zakelijke dienstverlening

Opleidingen en cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?