Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie - Ter AA Werkt

Bbl niveau 1

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1 jaar

icon

Werk: minimaal 20 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Helmond, Gasthuisstraat 79

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 1

icon

Toelatingseisen: geen vooropleiding nodig

icon

Start: augustus 2024

icon

Prijs: €301,- per jaar

Houd jij van lekker eten en drinken? En vind je het leuk wanneer andere mensen genieten van hun gerecht? Als assistent horeca, voeding of voedingsindustrie sta jij aan de basis van iedere maaltijd. Je helpt bij de productie, verwerking en verpakking van voedingsmiddelen. Je verricht ondersteunende werkzaamheden, zoals maaltijden serveren, werkplekken klaarmaken voor gebruik en gereedschappen en machines schoonhouden.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 20 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week volg je theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de sector als geen ander en hebben goed contact met bedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je opleiding doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd, tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

  • Werkvoorbereiding
  • Collega’s assisteren
  • Hulp in de keuken en/of winkel
  • Werkruimtes opruimen en machines en keukengereedschap schoonmaken
  • Voeding en voedselbereiding
  • Omgang met klanten en cliënten
  • Afmelden na afronding werk

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na deze opleiding kun je aan het werk als assistent in (de keuken van) een restaurant, café, kiosk, cateringbedrijf, fastfoodservice, bakkerij of voedselverwerkingsbedrijf. Je helpt bij het maken, verwerken en verpakken van voedingsmiddelen. Je bereidt het werk in de keuken voor, zoals voor het maken en bereiden van brood, gebak of andere gerechten. Bij voedselbereiding staat hygiëne op nummer één. Je weet hoe je werkruimtes, machines en het keukengereedschap schoon en netjes houdt. Daarnaast leer je over de voeding zelf en over voedselbereiding. Werk je in een restaurant? Dan zorg je dat de tafels gedekt zijn met schoon servies en glazen. Je weet hoe je klantvriendelijk omgaat met gasten of cliënten. Ook assisteer je ervaren collega’s. Bijvoorbeeld bij werkzaamheden in de keuken, zoals het zetten van koffie, smeren van broodjes, wassen van fruit en groente, snijden van ingrediënten, versieren van desserts of bakken van snacks.

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 1-diploma kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Zorg & welzijn

Opleidingen en cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?