Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie - Ter AA Werkt

Bbl niveau 3, versneld traject mogelijk

Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 3 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 20 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Helmond, Keizerin Marialaan 2

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 3

icon

Toelatingseisen: diploma voortgezet onderwijs of passend mbo-diploma niveau 2

icon

Start: augustus 2024

icon

Prijs: €730,- per jaar + leermiddelen

Als eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie zorg je ervoor dat installaties goed (blijven) werken. Door onderhoud voorkom je storingen. Doet zich een storing voor aan elektrotechnische apparatuur en installaties? Dan verhelp jij dit. Je werkt meestal bij de klant, maar je repareert apparaten of componenten ook in een servicewerkplaats.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 20 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week volg je theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de sector als geen ander en hebben goed contact met bedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

Na deze opleiding heb je veel baankansen in de regio Zuidoost-Brabant.

 

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je opleiding doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd, tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

  • Elektrotechniek, besturingstechniek en meet en regeltechniek
  • Industriële automatisering
  • Procestechniek
  • Materialenleer
  • Storingzoeken
  • Tekeninglezen
  • Inspectie, onderhoud en reparatie van apparaten, installaties en systemen
  • Metingen en testen uitvoeren

 

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na deze opleiding kun je aan het werk als eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie. Je werkt aan het elektrotechnische deel en/of aan het meet- en regeltechnische deel van apparaten, installaties en systemen. Je zorgt ervoor dat deze werken zoals het hoort. Door regelmatig onderhoud voorkom je storingen. Jij lost eventuele storingen snel op, zodat installaties niet te lang buiten bedrijf zijn. Je onderzoekt wat het probleem en/of defect is, repareert en vervangt onderdelen waar nodig. Je controleert je werk, test het systeem en stelt de installatie opnieuw in. Je kunt in de binnendienst werken bij een installatiebedrijf of een service- en onderhoudsafdeling van een bedrijf. Of in de buitendienst van een bedrijf dat in opdracht van derden installatie-, service- en onderhoudswerk uitvoert op locatie. Deze apparaten, installaties en systemen worden bijvoorbeeld gebruikt in de proces-, voedsel- en maakindustrie, maar denk ook aan installaties voor waterbehandeling, algemene elektrotechnische bedrijfsinstallaties en machinebouw.

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 3 diploma kun je doorstromen naar Technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Techniek & Technologie

Opleidingen en cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?