Helpende zorg en welzijn - Ter AA Werkt

Bbl niveau 2, versneld traject mogelijk

Helpende zorg en welzijn

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1-2 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 20 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Helmond, Keizerin Marialaan 2

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 2

icon

Toelatingseisen: diploma voortgezet onderwijs of mbo niveau 1

icon

Start: flexibele instroom

icon

Prijs: €301,- per jaar + leermiddelen

Ben je praktisch ingesteld en kun je je goed inleven in anderen? Voor de helpende zorg en welzijn is geen dag hetzelfde! In dit vak heb je een dienstverlenende houding. Je helpt en verzorgt mensen die ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld bij persoonlijke verzorging, het schoonmaken van de woonomgeving of bij het bereiden van een maaltijd. Of het nou om ouderen gaat, mensen met een beperking, zieke mensen of kleine kinderen, jij staat voor hen klaar.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 20 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag per week volg je theorielessen op school. Onze docenten, instructeurs en praktijkopleiders kennen de zorg en hebben goede contacten met alle zorginstellingen in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

 

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je studie doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

  • Boodschappen en maaltijden verzorgen
  • Woonomgeving schoonmaken
  • Persoonlijke verzorging
  • Activiteiten begeleiden
  • Overleg, afstemming en zorg overdragen

 

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na het afronden van deze opleiding kun je gaan werken als helpende zorg en welzijn. Je kunt aan de slag in een zorginstelling, ziekenhuis, dagopvang, bij mensen thuis of in de gastouderopvang. Je helpt bij de persoonlijke verzorging, bijvoorbeeld het aankleden van mensen. Ook help je in het huishouden, zoals schoonmaken in huis en het verschonen van een bed. Het doen van een boodschap en eten maken hoort ook bij je takenpakket. Verder begeleid je mensen bij activiteiten. Zodat ze actief blijven en genieten van het leven.

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 2-diploma kun je doorstromen naar de opleiding Verzorgende, niveau 3, Pedagogisch medewerker of één van de combi-opleidingen zorg en welzijn.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Zorg & welzijn

Opleidingen & cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?