Logistiek medewerker - Ter AA Werkt

Bbl niveau 2, versneld traject mogelijk

Logistiek medewerker

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1 tot 1,5 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 20 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Helmond, Keizerin Marialaan 2

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 2

icon

Toelatingseisen: diploma voortgezet onderwijs of mbo niveau 1 of toelatingstest

icon

Start: augustus 2024

icon

Prijs: €301,- per jaar

De logistiek medewerker is de spil van het magazijn. In dit vak houd je overzicht, weet je waar alles ligt, plaats je binnengekomen goederen op de juiste plek en verzamel je bestelde goederen voor transport. Dit doe je soepel, snel, foutloos en veilig. Je zorgt dat alles goed wordt bijgehouden en vastgelegd in een systeem.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 20 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week volg je theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de sector als geen ander en hebben goed contact met bedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je opleiding doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terecht kunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd, tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

  • Goederen ontvangen en opslaan
  • Binnengekomen goederen en producten controleren
  • Magazijnbeheer
  • Goederen en producten invoeren in het systeem
  • Orders verzamelen voor verzending
  • Voorbereiding verzending
  • Goederen en producten verzenden en laden

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na deze opleiding kun je aan het werk als logistiek medewerker bij een distributiecentrum, productiebedrijf, groothandel, warehouse of transportbedrijf. Je plaatst de binnengekomen goederen en/of verzamelt de bestelde goederen voor transport. Je sorteert, stickert en pakt om waar nodig. Je verzamelt orders en maakt producten en goederen verzendklaar. Bij het verplaatsen van goederen en producten moet je goed weten wat je verplaatst en hoe je daarmee omgaat. De ene keer werk je met onschuldige goederen zoals speelgoed, de andere keer met gevaarlijke stoffen of verse producten. Je controleert direct bij binnenkomst of er niets beschadigd is en je legt dit vast in het systeem. Het is belangrijk dat je snel, veilig en netjes werkt. Je werkt zelfstandig in een team en wordt aangestuurd door een leidinggevende.

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 2-diploma kun je doorstromen naar een opleiding op een hoger niveau. Hierover gaan we graag persoonlijk met je in gesprek om een passend advies te kunnen geven.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Logistiek

Opleidingen en cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?