Medewerker facilitaire dienstverlening - Ter AA Werkt

Bbl niveau 2, versneld traject mogelijk

Medewerker facilitaire dienstverlening

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1 tot 1,5 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 20 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Helmond, Keizerin Marialaan 2

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 2

icon

Toelatingseisen: diploma voortgezet onderwijs of mbo niveau 1 of toelatingstest

icon

Start: augustus 2024

icon

Prijs: €301,- per jaar

Als facilitair medewerker ondersteun je collega’s. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de binnengekomen post en pakketten op tijd op de afdelingen zijn. Je maakt ruimtes gebruiksklaar, voor vergaderingen bijvoorbeeld. Ook doe je klein onderhoud aan het gebouw of aan de inrichting. Is er extra hulp nodig op een afdeling, dan bied je extra hulp aan. En je zorgt voor eten en drinken.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 20 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week volg je theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de sector als geen ander en hebben goed contact met bedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je opleiding doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd, tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

  • Catering en voeding
  • Beheer gebouwen en apparatuur
  • Voorraadbeheer en logistiek
  • Schoonmaakwerkzaamheden
  • Administratie/post/repro
  • Ruimtes gebruiksklaar maken
  • Eenvoudig onderhoud

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na deze opleiding kun je aan het werk als facilitair medewerker. Je kunt op veel verschillende plekken aan het werk. Bijvoorbeeld bij gemeentes, scholen, ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen, recreatieverblijven of grote kantoren.

Je werkt op verschillende afdelingen. De ene dag heb je bijvoorbeeld ochtenddienst aan de receptie, de andere dag avonddienst op de onderhoudsafdeling. Je zorgt voor het ontvangen en verwerken van inkomende post. En van goederen die binnenkomen. Ook zorg je ervoor dat de vergaderruimtes ingericht zijn en gebruikt kunnen worden. Verder houd je de ruimtes schoon en netjes. Ook kunnen collega’s en gasten je vragen te helpen bij hun werk of verblijf. Ook verzorg je koffie, thee en eten. Een ding is zeker, geen dag is hetzelfde.

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 2-diploma kun je doorstromen naar een opleiding op een hoger niveau. Hierover gaan we graag persoonlijk met je in gesprek om een passend advies te kunnen geven.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Zakelijke dienstverlening

Opleidingen en cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?