Medewerker productietechniek constructie - Ter AA Werkt

Bbl niveau 2, versneld traject mogelijk

Medewerker productietechniek constructie

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1,5 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 20 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 2 dagen per week

icon

Locatie: Deurne, Indumastraat 13

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 2

icon

Toelatingseisen: diploma voortgezet onderwijs of mbo niveau 1

icon

Start: augustus 2024

icon

Prijs: €301- per jaar + leermiddelen

Als constructiewerker werk je mee aan constructies voor de bouw of aan (onderdelen van) machines. Je werkt met materiaal als staal en aluminium. Je gebruikt verschillende technieken om de materialen te bewerken: zagen, slijpen en lassen. Ook monteer je constructies/machines. Je werkt vaak zelfstandig en overlegt over de werkopdrachten met je direct leidinggevende.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 20 uur bij een erkend leerbedrijf. Twee dagen per week ben je op het Techniekcentrum|Brainport voor theorielessen en doe je je praktijkopdrachten aan de meest geavanceerde machines in het vak. Onze docenten, instructeurs en praktijkopleiders kennen de sector als geen ander en hebben goed contact met bedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

Na deze opleiding heb je veel baankansen in de regio Zuidoost-Brabant.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je studie doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

  • Constructiewerkzaamheden voorbereiden en uitvoeren
  • Plaatwerk
  • Metaalbewerken
  • Constructiewerk
  • Booglassen
  • Buigen
  • Machines en gereedschappen afstellen
  • Werktekeningen lezen
  • Meten en werk controleren

 

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na het volgen van deze opleiding kun je aan het werk als constructiewerker bij verschillende bedrijven. Denk aan een plaatwerkbedrijf, constructiebedrijf, machine- of apparatenbouwer of in de transportmiddelenindustrie. Je werkt mee aan (stalen) constructies voor de bouw of aan (onderdelen van) machines. Op basis van een werktekening, schets of mondelinge instructie voer je verschillende werkzaamheden uit zoals lassen, kanten en slijpen. Ook monteer je bijvoorbeeld pijpleidingen. Daarnaast doe je onderhoudswerk. Je controleert leidingen en aansluitingen. Als het nodig is, repareer of verbeter je ze. Je gebruikt daarvoor onder meer metalen platen en profielen. Je werkt vaak zelfstandig en overlegt met je direct leidinggevende.

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 2-diploma kun je doorstromen naar de opleiding Allround constructiewerker niveau 3. Binnen een jaar kun je dan de complexere opdrachten uitvoeren en ben je verantwoordelijk voor het eindresultaat. Ook begeleid je je (minder ervaren) collega’s.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Techniek & Technologie

Opleidingen en cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?