Metselaar - Ter AA Werkt

Bbl niveau 2, versneld traject mogelijk

Metselaar

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1-2 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 32 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Mierlo, Goorsedijk 6

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 2

icon

Toelatingseisen: vmbo-diploma of mbo niveau 1-diploma

icon

Start: augustus 2024

icon

Prijs: 301- per jaar

Nauwkeurig en snel werken, dat doe je als metselaar. In dit vak metsel je alles binnen en buiten: van fundering tot de dakrand. Een muur, een huis en zelfs een heel gebouw. Je weet alles van voeg- en stelwerk en lijmt ook lichte scheidingswandelementen. Meestal werk je samen met een collega of in een ploeg onder leiding van een voorman.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 32 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week volg je theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de bouw als geen ander en hebben goed contact met bouwbedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

Voor deze opleiding werken we samen met Bouw Infra Mensen Mierlo (BIMM). BIMM zorgt voor de praktijkopdrachten en regelt leerwerkplekken bij erkende leerbedrijven in de bouw.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je studie doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

  • Bouwtekeningen lezen
  • Machines, gereedschappen en technieken
  • Zand en cement tot specie mengen
  • Bouwblokken lijmen voor binnenmuren
  • Buitenmuren metselen
  • Sparingen maken voor kozijnen en ramen
  • Onderhoudswerk
  • Kozijnen stellen
  • Veiligheidsvoorschriften (VCA)

 

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na het afronden van je opleiding kun je als metselaar aan het werk in de bouw. Bij een aannemer, een bedrijf dat zich richt op nieuwbouw, voeg- en metselbedrijf, herstel of restauratie. Je kunt ook je eigen metselbedrijf beginnen. Je metselt met verschillende materialen en vormen. Naast de standaard rechte, blinde muren kun je ook deur- en raamopeningen tegenkomen of ronde bogen. Je bent betrokken bij de bouwvoorbereiding, het aanleggen van funderingen en het metselen van bijzonder metselwerk. Ook reparatie van metselwerk en het lijmen van lichte scheidingswanden kunnen tot je takenpakket behoren. Het werk dat je doet, hangt af van het bedrijf waar je werkt. Bij een kleine aannemer in de woningbouw doe je veel afwisselend metselwerk. Bij een andere aannemer doe je meer van hetzelfde metselwerk.

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 2-diploma kun je doorstromen naar de opleiding Allround metselaar, niveau 3. In twee jaar tijd leer je de complexere metselklussen.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Bouw & infra

Opleidingen en cursussen

Alle opleidingen

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?