Opperman bestratingen - Ter AA Werkt

Bbl niveau 2, versneld traject mogelijk

Opperman bestratingen

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1-2 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 32 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Mierlo, Goorsedijk 6

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 2

icon

Toelatingseisen: vmbo-diploma of mbo niveau 1-diploma

icon

Start: in overleg

icon

Prijs: €301,- per jaar

Heb jij goed ruimtelijk en technisch inzicht en werk je graag buiten? De opperman bestratingen zorgt ervoor dat de straatmaker kan doorwerken. Je legt stenen en zand voor hem klaar. Nadat de straatmaker klaar is, breng jij zand tussen de stenen aan. Ook bereid je verkeersafzettingen voor. Jij zorgt voor de veiligheid rondom de werkzaamheden.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 32 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week volg je theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de bouw als geen ander en hebben goed contact met bouwbedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

Voor deze opleiding werken we samen met Bouw Infra Mensen Mierlo (BIMM). BIMM zorgt voor de praktijkopdrachten en regelt leerwerkplekken bij erkende leerbedrijven in de bouw.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je studie doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

 • Wegen en stoepen bestraten
 • Voorbereidende werkzaamheden:
  • Werkterrein inrichten
  • Kabels en leidingen veiligstellen
  • Banden en kolken stellen
 • Straatmeubilair plaatsen
 • Straatwerken invegen
 • Zand en stenen aanvoeren
 • Passtukken maken
 • Veiligheidsvoorschriften (VCA)

 

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na het afronden van deze opleiding kun je aan het werk als opperman bestratingen of assistent straatmaker. Je legt nieuwe bestrating aan en werkt mee aan herbestrating, reparatie, service en onderhoud, sierbestrating, grond- en rioleringswerkzaamheden. Je werkt hierbij zelfstandig en in samenwerking met een straatmaker. Je werkt voornamelijk in de buitenlucht, bij verschillende (weers)omstandigheden. Op wisselende locaties voer je je werkzaamheden uit. Je werkt aan straten en stoepen, maar ook aan bedrijventerreinen, (speel)tuinen en parken. Je werkt ook in woonwijken en winkelcentra. Je krijgt hierbij te maken met voorbijgangers, verkeer en omwonenden.

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 2 diploma kun je doorstromen naar de opleiding Straatmaker, niveau 3. In twee jaar tijd word je opgeleid tot allround straatmaker.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Bekijk alle opleidingen binnen dit vakgebied

Alle opleidingen

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?