Schilder - Ter AA Werkt

Bbl niveau 2, versneld traject mogelijk

Schilder

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1-2 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 20 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Mierlo, Goorsedijk 6

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 2

icon

Toelatingseisen: vmbo-diploma of mbo niveau 1-diploma

icon

Start: in overleg

icon

Prijs: €301,- per jaar

Ben je geduldig en werk je nauwkeurig? Deze eigenschappen kenmerken een schilder. Iedereen kan een muur een andere kleur geven, maar schilderwerk van kwaliteit vraagt om vakmanschap. Goed schilderwerk blijft lang mooi, ook onder invloed van het weer.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 20 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week volg je theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de bouw als geen ander en hebben goed contact met schilder- en bouwbedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

Voor deze opleiding werken we samen met De Schildersvakschool Mierlo. Deze zorgt voor de praktijkopdrachten en regelt leerwerkplekken bij erkende leerbedrijven.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je studie doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

  • Muren en houtwerk schilderen
  • Behang aanbrengen
  • Binnen- en buitenwerk schilderen
  • Onderhouds- en nieuwbouwschilderwerk uitvoeren
  • Overleg met de uitvoerder
  • Schilderwerk repareren
  • Veiligheidsvoorschriften (VCA)

 

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na het afronden van je opleiding kun je als beginnend schilder werken bij een bedrijf in de schilders- en onderhoudssector. Je voert werkzaamheden uit voor verschillende opdrachtgevers in bijvoorbeeld de woningbouw, renovatie, verbouw en het vastgoedonderhoud. Je werk is divers, zo behandel je ondergronden voor en breng je verfsystemen aan. Maar ook behang aanbrengen maakt onderdeel uit van je takenpakket. Soms werk je in de werkplaats, maar meestal ben je op locatie aan het werk. Dat kan zowel binnen als buiten zijn. Je voert je werkzaamheden uit onder begeleiding of in een team.

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 2-diploma kun je doorstromen naar de opleiding Gezel schilder, niveau 3. In een jaar tijd leer je het complexere schilderwerk.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Bouw & infra

Opleidingen en cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?