Straatmaker - Ter AA Werkt

Bbl niveau 3, versneld traject mogelijk

Straatmaker

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1-2 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 32 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Mierlo, Goorsedijk 6

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 3

icon

Toelatingseisen: diploma Opperman bestratingen niveau 2

icon

Start: in overleg

icon

Prijs: €730,- per jaar

Met goed technisch en ruimtelijk inzicht zorg je als straatmaker voor nieuwe stoepen, straten, rotondes en woonerven. Je kunt ook werken aan bedrijfsterreinen, speeltuinen, parken en tuinen. Je werkt samen in een team. Vaak bestraat je in de publieke ruimte en heb je te maken met omwonenden, voorbijgangers en verkeer.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 32 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week volg je theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de bouw als geen ander en hebben goed contact met bouwbedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

Voor deze opleiding werken we samen met Bouw Infra Mensen Mierlo (BIMM). Zij zorgen voor de praktijkopdrachten en regelen stages en leerwerkplekken bij bedrijven in de infrasector.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je studie doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

 • Aanleg van straatwerk
 • Tekeningen lezen
 • Materiaal uitrekenen
 • Onderscheid in verschillende materialen
 • Machines bedienen, van steenknippers tot trilplaten
 • Legpatronen
 • Leiding geven aan een ploeg straatmakers
 • Contact onderhouden met de uitvoerder en het kantoor
 • Organisatie van dagelijks werk van je ploeg
 • Taakverdeling
 • Kwaliteit en voortgang bewaken
 • Overleg en rapportage aan opdrachtgevers
 • Veiligheidsvoorschriften (VCA)

 

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na het afronden van deze opleiding kun je aan het werk als straatmaker. Je werkt voornamelijk in de buitenlucht, bij verschillende (weers)omstandigheden. Op wisselende locaties voer je je werkzaamheden uit. Je legt nieuwe stoepen, straten, woonerven en rotondes aan. Je kunt ook werken aan bedrijfsterreinen, speeltuinen, parken en tuinen. Verder houd je je bezig met bestratingen repareren, herbestraten, ontgraven, aanvullen en verdichten van grond, uitzetten van hoogtes, stellen, banden en kolken, straatpotten en putranden plaatsen en service en onderhoud. Ook word je ingezet bij sierbestrating, grondwerk en rioleringswerk. Naast de uitvoering doe je de voorbereidende werkzaamheden zoals stenen klaarleggen, opruimen en gereedschappen controleren. Je hebt een verantwoordelijke functie, zo organiseer je het dagelijkse werk van je ploeg, je bewaakt de kwaliteit en voortgang, verdeelt de taken en overlegt en rapporteert aan opdrachtgevers.

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 3-diploma kun je doorstromen naar de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw, niveau 4 of een andere opleiding op niveau 4.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Bouw & infra

Opleidingen en cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?