Tegelzetter - Ter AA Werkt

Bbl niveau 2, versneld traject mogelijk

Allround tegelzetter

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1-2 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 32 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Mierlo, Goorsedijk 6

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 2

icon

Toelatingseisen: vmbo-diploma of mbo niveau 1-diploma

icon

Start: in overleg

icon

Prijs: €301,- per jaar

De tegelzetter is een van de mooimakers in de bouw. En een veelgevraagde specialist. Je hebt direct resultaat van je werk; ruimtes met ruwe muren en vloeren worden leefbaar door tegels aan te brengen. Je houdt je vooral bezig met het leggen, plakken, zetten en snijden van tegels. Van het kleinste kamertje tot zwembaden.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 32 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week volg je theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de bouw als geen ander en hebben goed contact met bouwbedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

Voor deze opleiding werken we samen met Bouw Infra Mensen Mierlo (BIMM). De mensen van BIMM zorgen voor de praktijkopdrachten en regelen leerwerkplekken bij bedrijven in de bouw.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je studie doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

 • Plakken, zetten, snijden en inwassen van tegels
 • Wand- en vloertegels lijmen en zetten
 • Juiste combinatie van tegels en lijm kiezen
 • Vloertegels leggen
 • Uitvlakken van vloeren
 • Zand en cement tot specie mengen
 • Tegelwerk repareren
 • Tegelwerk van natuursteen
 • Trappen bekleden
 • Bouwtekeningen lezen
 • Overleg met de uitvoerder
 • Veiligheidsvoorschriften (VCA)

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na het afronden van deze opleiding kun je aan het werk als tegelzetter bij een aannemer, sanitairspecialist of bij een tegelzettersbedrijf. Of werk je voor een bedrijf gespecialiseerd in restauratie? Dan pas je oude technieken toe. Je kunt ook je eigen bedrijf beginnen en zelf opdrachten aannemen als zzp’er. Je werkt zelfstandig of met collega’s op verschillende locaties. Dat varieert van huiskamer tot oud gebouw en van nieuwbouw tot zwembad. Als tegelzetter gebruik je verschillende soorten tegels, lijmen en species. Soms moet je ook metselen. Je werkt op basis van tekeningen. Bij tegelwerk in bestaande huizen heb je meestal ook contact met de opdrachtgever(s).

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 2-diploma kun je doorstromen naar de opleiding Allround tegelzetter, niveau 3 voor het complexere tegelwerk.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Bouw & infra

Opleidingen en cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?