Vakman grond-, water-, en wegenbouw (GWW) - Ter AA Werkt

Bbl niveau 2, versneld traject mogelijk

Vakman grond-, water-, en wegenbouw (GWW)

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1-2 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 32 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Mierlo, Goorsedijk 6

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 2

icon

Toelatingseisen: vmbo-diploma of mbo niveau 1-diploma

icon

Start: in overleg

icon

Prijs: €301,- per jaar

Als vakman grond-, water- en wegenbouw (GWW) houd je je bezig met de infrastructurele werken, zoals rioleringen en wegverhardingen. Door transport wat over de weg wordt vervoert, slijten wegen snel. Als grondwerker weet jij precies hoe je deze aanlegt en onderhoudt. Ook verricht je het grondwerk dat hierbij nodig is. Vaak in samenwerking met een machinist. Je bent een aanpakker, flexibel en kunt goed samenwerken.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Je hebt een betaalde baan van minstens 32 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week volg je theorielessen. Onze docenten en instructeurs kennen de bouw als geen ander en hebben goed contact met allerlei bedrijven in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je studie doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

  • Sloten en sleuven graven
  • Bermen afwerken
  • Machines bedienen: compressoren, pompen en verdichtingsapparatuur
  • Verhardingen aanbrengen
  • Duidelijke aanwijzingen geven aan machinisten
  • Voorbereidende werkzaamheden
  • Werkterrein inrichten
  • Onderhoud
  • Veiligheidsvoorschriften (VCA)

 

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na het afronden van deze opleiding kun je aan het werk als vakman grond-, water- en wegenbouw (gww). In de praktijk wordt dit beroep ook wel grondwerker genoemd. Je werkt in de buitenlucht, bij verschillende (weers)omstandigheden. Op wisselende locaties voer je grondwerk uit. Hierbij kun je te maken krijgen met bronbemalingen, funderingen en huisaansluitingen. Je zet de hoogten en richtingen van rioleringen en wegverhardingen uit. Ook assisteer je bij het asfalteren van nieuw wegdek en het egaal maken van wegen. Hierbij werk je zelfstandig of in ploegverband met andere vakmannen en machinisten. Je kunt werken voor een aannemer, het (particuliere) bedrijfsleven of overheidsinstellingen zoals Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies en gemeenten.

→ Wil je je verder specialiseren? Met je niveau 2 diploma kun je doorstromen naar de opleiding Allround vakman ggw, niveau 3. Na een jaar kun je aan de slag als allround grondwerker.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze opleiding. Log in met je DigiD.

Klik hier

Bouw & infra

Opleidingen en cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?