Gratis of voordelig opleiden

STAP-budget

Meer subsidies

Kijk welke voor jou gelden

Klik hier

Het STAP-budget is een subsidie voor wie zich verder wil ontwikkelen. Een keer per jaar kun je maximaal € 1.000 ontvangen van de overheid. Met dit geld kun je een cursus, opleiding of training betalen. Iedereen mag een beroep doen op het STAP-budget, ook als je al een baan hebt. Want door te je te blijven scholen, blijf je goed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Ter AA Werkt heeft verschillende cursussen die je gratis kunt volgen met het STAP-budget.

Gratis STAP-opleiding

Hoe werkt het?

STAP 1. Kies een opleiding of cursus
Hierboven zie je welke opleidingen en cursussen in aanmerking komen voor het STAP-budget. Kies de opleiding die bij je past. Op de opleidingspagina klik je op de knop ‘Aanmelden’. Vink in het aanmeldscherm de optie ‘Ik wil gebruikmaken van de STAP-regeling‘ aan. Je ontvangt vervolgens automatisch een bewijs van aanmelding van ons.
Zie je deze optie niet? Stuur dan een mail naar info@roc-teraa.nl met in het onderwerp ‘Bewijs van aanmelding’. Geef in de mail aan onder welke naam je je hebt aangemeld en voor welke opleiding. Je ontvangt vervolgens het bewijs van aanmelding, waarmee je het STAP-budget kunt aanvragen.

STAP 2. Vraag STAP-subsidie aan bij het UWV
Het STAP-budget gaat iedere keer snel op. Zorg ervoor dat je 1 september om 10:00 achter je computer zit met je DigiD bij de hand en het bewijs van aanmelding dat je van ons hebt ontvangen.
1. Ga naar het STAP-portaal van UWV, klik hier.
2. Log in met je DigiD
3. Upload het bewijs van aanmelding dat je van ons hebt ontvangen
4. Bevestig je aanvraag

STAP 3. Start met je cursus of opleiding
Heb je de subsidie toegekend gekregen? Dan kun je gratis de cursus of opleiding volgen. Na afloop sturen wij het deelnamebewijs naar het UWV en wordt je training vergoed. Kost de opleiding of cursus meer dan € 1.000? Dan ontvang je alleen een factuur met het restbedrag.

Schema aanvraag STAP-subsidie

Je kunt een keer per jaar het STAP-budget krijgen voor 1 opleiding. Het jaar is opgedeeld in aanvraagtijdvakken van twee maanden. Je opleiding mag niet eerder dan vier weken na je subsidieaanvraag starten. En je opleiding moet starten binnen drie maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarin je je aanvraag hebt gedaan. Het eerstvolgende tijdvak is van 1 juli tot 31 augustus 2022.

Voorwaarden

Je komt in aanmerking voor het STAP-budget als:

  • je bent achttien jaar of ouder bent
  • je nog niet met pensioen bent
  • je werkt, studeert of werk zoekt
  • je geen andere tegemoetkomingen of beurzen ontvangt
  • je de cursus of opleiding bij een STAP-opleider volgt, zoals Ter AA Werkt/ROC Ter AA
  • de training start binnen drie maanden na de aanvraagtermijn
  • je dit jaar nog geen STAP-subsidie hebt ontvangen

Na afloop laat Ter AA Werkt aan het UWV weten of je de training succesvol hebt afgerond. Op dat moment krijg je het budget definitief toegekend. Daar hoef je zelf niets meer aan te doen. UWV betaalt de subsidie rechtstreeks aan Ter AA Werkt.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?