Algemene informatie zorg & welzijn - Ter AA Werkt

Een zinvolle bijdrage

Over zorg & welzijn

Gratis of voordelig deze opleiding of cursus volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier

Je helpt en verzorgt mensen die om uiteenlopende redenen ondersteuning nodig hebben in verzorging. Je hebt een dienstverlenende houding en biedt mensen graag de helpende hand.

Jij maakt het verschil

Individuele gezondheidszorg

Als verzorgende-IG help je bij persoonlijke verzorging en je ondersteunt cliënten in hun zelfredzaamheid. Je werkt in de thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, kraamzorg of in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Verzorging en begeleiding

Je cliënten zijn (oudere) mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking. Je helpt bij de persoonlijke verzorging, toedienen van medicatie en een zinvolle dagbesteding.

Helpende zorg en welzijn

Je helpt cliënten bij de persoonlijke verzorging, het huishouden, boodschappen doen, eten maken en activiteiten. Dit doe je in een zorginstelling, ziekenhuis, dagopvang, bij mensen thuis of in de gastouderopvang.

Verpleegkunde

Als verpleegkundige help je mensen die ziek zijn, (pasgeboren) kinderen, ouderen of mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Je begeleidt zowel op lichamelijk als geestelijk vlak. Je bereidt de zorg voor en voert uit.

Persoonlijke begeleiding maatschappelijke zorg

Als persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg werk je met mensen met psychische problemen, gedragsproblemen of problemen op sociaal gebied. Je begeleidt mensen individueel of in een groep. En helpt ze naar een zelfstandig leven.

Thuisbegeleiding

Als thuisbegeleider bied je intensieve begeleiding aan cliënten en naasten in het dagelijks leven. Het gaat om complexe multiprobleem zorgsituaties. Jij helpt bijvoorbeeld met geldzaken, persoonlijke verzorging en het huishouden.

Hoe werkt het?

Ontwikkelen zoals jij wilt

Je loopbaan blijft in ontwikkeling. Net als jij. Wij begrijpen dat je flexibel wilt bewegen op de arbeidsmarkt. Bij ons kun je doorontwikkelen. Op een manier die bij jou past. De cursus of opleiding die je wilt volgen wordt volledig afgestemd op jouw leerbehoefte. Van één dagdeel tot meerdere jaren. Bij ons gaat werken en leren hand in hand: je leert in de praktijk. Of je nu je vakkennis wilt vergroten of verbreden, je verder wilt specialiseren of jezelf volledig wilt omscholen.

Bijscholen of omscholen

Wil je je verder specialiseren of juist verbreden in je vakgebied? Of volledig omscholen? Dan hoef je niet altijd op nul te beginnen. Jouw ervaring en eerdere opleidingen tellen mee. Tijdens een intake wordt bekeken waar je staat en of het mogelijk is om vrijstelling te krijgen op bepaalde onderdelen. Het kan dus zijn dat je in kortere tijd je opleiding kunt doorlopen. We houden hierbij rekening met de geldende wet- en regelgeving rond examens.

Persoonlijke aandacht

We staan bekend om onze persoonlijke manier van werken. Of je nu een opleiding volgt of een cursus: je kunt rekenen op goede begeleiding en aandacht. Onze docenten kennen de sector en de actuele ontwikkelingen, de dynamiek in de regio en uiteraard het vakonderwijs. We kijken naar wat jij nodig hebt om je scholing succesvol te doorlopen.

Diploma, certificaat of bewijs van deelname

Afhankelijk van de inhoud van je opleiding, ontvang je na afloop van de opleiding een praktijkverklaring, bewijs van deelname, erkend mbo-certificaat of een volwaardig mbo-diploma.

icon

Contact

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Of weten welk traject het best past bij jou?

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?