Onderwijsassistent - Ter AA Werkt

Bbl niveau 4, versneld traject mogelijk

Onderwijsassistent

Gratis of voordelig deze opleiding volgen?

Kijk welke subsidies er voor jou gelden

Klik hier
icon

Opleidingsduur: 1-3 jaar, afhankelijk van ervaring en vooropleiding

icon

Werk: minimaal 16 uur per week bij erkend leerbedrijf

icon

School: 1 dag per week

icon

Locatie: Helmond, Nieuwveld 61

icon

Opleidingsvorm: mbo niveau 4

icon

Toelatingseisen: diploma voortgezet onderwijs of passend mbo-diploma niveau 2 of 3

icon

Start: augustus 2024

icon

Prijs: €730,- per jaar + leermiddelen

Als onderwijsassistent ondersteun je groepsleerkrachten en docenten op de basisschool of in andere vormen van onderwijs. In dit vak ben je medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en de begeleiding van kinderen, leerlingen en/of cursisten. Je kunt werken in het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Maar je kunt ook aan de slag in het voortgezet onderwijs, (voorbereidend) beroepsonderwijs of volwasseneneducatie.

Wat mag je verwachten?

Je leert door te doen. Als je de opleiding onderwijsassistent in bbl (oa bbl) wilt doen, heb je een betaalde baan van minstens 16 uur bij een erkend leerbedrijf. Een dag per week volg je theorielessen op school. Onze docenten en praktijkopleiders kennen het onderwijs en hebben goede contacten met alle onderwijsinstellingen in de regio. Ook is er veel persoonlijke begeleiding. Samen geven we richting aan jouw ambities.

 

Zo leiden wij op

Je studie doe je niet alleen, wij zorgen ervoor dat je optimaal je studie doorloopt. Je studieloopbaanbegeleider is een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terechtkunt en coacht je waar nodig.
Mogelijk kun je deze opleiding versneld doen, want je werkervaring en opleiding(en)  die je hebt gevolgd tellen mee. Tijdens het welkomstgesprek bekijken we onder meer of je vrijstelling kunt krijgen voor bepaalde onderdelen.

 

Onderwerpen

  • Lesactiviteiten voorbereiden en uitvoeren
  • Schoolactiviteiten voorbereiden en uitvoeren
  • Behoeften en wensen van kinderen inventariseren
  • (Groepjes) kinderen begeleiden tijdens de lessen
  • Collega’s helpen binnen de school
  • Toezicht houden op kinderen op het schoolterrein
  • Administratieve taken uitvoeren

 

Wat kun je na deze opleiding?

Je leert de kerntaken van het beroep onderwijsassistent. Je leert veel over de ontwikkeling van kinderen en jongeren, je leert hoe je die ontwikkeling kunt stimuleren en begeleiden. Je leert hoe les- en leermethodes zijn opgebouwd en hoe je rekening kunt houden met de onderlinge verschillen tussen leerlingen. In de opleiding werk je samen met anderen aan projecten, die gericht zijn op echte praktijksituaties. Daarnaast besteden we aandacht aan taal en rekenen, burgerschap en creatieve vakken. Én je leert om naar jezelf te kijken, bijvoorbeeld hoe ben je geworden zoals je nu bent. Dit helpt je om de kinderen te kunnen helpen bij hún ontwikkeling. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt extra keuzedelen kiezen om je kennis en vaardigheden te verbreden of te verdiepen.

icon

Neem contact op

Wil je meer weten over deze opleiding? Heb je vragen over jouw situatie of wil je hulp bij het vinden van een werkplek?

Neem contact op
icon

Aanmelden

Klik hier

Onderwijs & Kinderopvang

Opleidingen & cursussen

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?